Названо число COVID-хворих, яке не витримає медсистема

Читать на русском
Медична система України може витримати 15-20 тисяч хворих коронавірусом за добу, але не більше.
фото LIGA.net

Медична система України може витримати 15-20 тисяч хворих коронавірусом за добу. Добовий приріст хворих вище за 20 тисяч стане для неї непосильним.

Про це заявив глава комітету ВР з питань здоров'я Михайло Радуцький, передає РБК-Україна.

Протокол медичного сортування: як і кому надаватимуть допомогуПід час дії протоколу медичного сортування рішення про надання медичної допомоги прийматиме терапевт, пояснив експерт.

За його словами, можливості української медсистеми розширюються, однак понад 20 тисяч випадків на добу вона витримати не здатна.

«Постійно створюються додаткові ліжка в лікарнях, облаштовуються польові шпиталі, щодня наростає потужність медичної системи. На сьогоднішній день ми розуміємо, що вона може впоратися з 15-20 тисячами хворих на добу. Але якщо буде понад 20 тисяч - до цього наша система на сьогодні не готова», - заявив Радуцький.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, навіть сценарію, коли за добу буде 15-20 тисяч випадків, краще не допускати.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 8687 осіб. На вихідних добовий приріст вперше перевищив 10 тисяч.

Раніше в МОЗ пояснили межу в 52 тисячі ліжко-місць для хворих коронавірусом. Також повідомлялося, що в Україні можуть запровадити протокол медичного сортування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: