У МОЗ пояснили межу в 52 тисячі ліжко-місць для лікування COVID

Читать на русском
В Україні не можуть виділити більш як  52 тисячі ліжок для хворих на коронавірус, бо у медсистеми є межа за кількістю медпрацівників.
Фото Слово і діло

В Україні не можуть виділити більш як 52 тисячі ліжок для лікування хворих на коронавірус, бо у медсистеми є межа за кількістю медпрацівників.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 28 жовтня.

Максим Степанов: «840 ШВЛ планували купити за гроші ЄБРР, але ситуація змінилася і їх витратили в інший спосіб»Глава МОЗ Максим Степанов розповів, коли в Україні запровадять медичне страхування і ліцензування лікарів, яке обладнання і в якій кількості закуповують в умовах пандемії коронавірусу, і як професію лікаря збираються робити престижною.

«Максимальна кількість може бути 52 тисячі. Чим обумовлена ця максимальна кількість? Тому що наша медична система не гумова, у неї є межа, як за кількістю ліжок, які ми можемо відвести під лікування цієї хвороби, так і в зв'язку з тим, що у нас обмежена кількість наших медичних працівників, і це той людський ресурс, фахівці , люди, яких треба готувати, яких не можна просто взяти його з вулиці і поставити біля ліжка хворого», — пояснив він.

Голова МОЗ додав, що лікарям потрібна допомога українців у дотриманні норм карантину, щоб зупинити кількість хворих, яка збільшується щодня.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 7474 осіб.

Сьогодні Степанов також повідомив, що в регіонах перепрофілюють ряд лікарень через COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: