ТКГ розгляне план України з питань Донбасу - Єрмак

Читать на русском
В Офісі президента сподіваються, що український план дій по припиненню війни та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу на засіданні ТКГ розпочнеться вже наступного тижня.

В Офісі президента сподіваються, що український план дій по припиненню війни та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу на засіданні ТКГ розпочнеться вже наступного тижня.

Про це заявив голова ОПУ Андрій Єрмак під час робочої поїздки з президентом до Донецької області, пише пресслужба відомства.

За його словами, на 13 листопада запланована відеоконференція радників у Нормандському форматі.

План дій щодо Донбасу: чи стане дієвим новий підхід ТКГЗмінити дискурс довкола розв'язання конфлікту на Донбасі можливо тільки за рахунок нестандартних рішень, які виходять за межі бачення Кремля, вважає експерт.

«Якщо ми говоримо про ТКГ, останні події цього тижня - Україна представила свій план дій, який спрямований пані Грау (спеціальному представникові чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау, - ред.) у ТКГ. Тобто цей план дій передбачає всі необхідні умови для припинення війни на Донбасі. Тому я сподіваюся, що він почне розглядатися вже на наступному тижні», - заявив Єрмак.

Голова ОП додав, що робота Тристоронньої контактної групи в форматі відеоконференції продовжиться у вівторок, 10 листопада, а 13 листопада відбудеться онлайн-конференція радників голів держав Нормандського формату.

«Я думаю, що... продовжимо говорити йв одному форматі, і в іншому про такі важливі речі, як повернення наших людей, які сьогодні незаконно утримуються на непідконтрольній території», - повідомив Єрмак.

Раніше Резніков повідомив, коли до Ради внесуть стратегію економічного розвитку Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: