Резніков повідомив, коли до Ради внесуть стратегію економічного розвитку Донбасу

Читать на русском
Стратегія економічного розвитку Донбасу з'явиться у Верховній раді навесні 2021 року. Її внесуть разом із усіма супутніми актами.

Стратегія економічного розвитку Донбасу з'явиться у Верховній раді навесні 2021 року. Її внесуть разом із усіма супутніми актами.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, пише сьогодні пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Триває робота над Стратегією економічного розвитку Донецької та Луганської областей, підконтрольних уряду територій. Сама стратегія буде внесена на розгляд Верховної ради вже навесні разом з усіма супутніми актами, які забезпечать її реалізацію», - сказано в повідомленні.

За даними віцепрем'єра, дана стратегія буде концентруватися, перш за все, на потреби людей і територіальних громад, в яких вони живуть. Документ включатиме розвиток областей трьома шляхами:

  1. створення умов для залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій,
  2. фінансування розвитку коштом державного бюджету;
  3. фінансування коштом міжнародних донорів і організацій.

Резніков пояснив, що стратегія розвитку Донбасу буде орієнтована на створення комфортних умов для населення і збільшення робочих місць, а основою економічного зростання мають стати місцеві громади.

«Економічний розвиток Донбасу неможливий без розвитку громад, які знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення з тимчасово непідконтрольними уряду територіями», - заявив віцепрем'єр.

Нагадаємо, в серпні анонсувалося, що в Україні вже у вересні можуть уявити дорожню карту економічного відновлення Донбасу. Нову стратегію подадуть на розгляд Кабінету міністрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: