Загострення на Донбасі: бойовики 11 разів порушили режим тиші, є поранені

Читать на русском
Упродовж минулої доби, 5 листопада, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано 11 порушень домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Фото - штаб ООС.

Упродовж минулої доби, 5 листопада, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано 11 порушень домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Як інформує пресслужба, дев’ять порушень режиму припинення вогню зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Поблизу Старогнатівки противник провокував наших захисників вогнем зі стрілецької зброї.

Україна пропонує припинити конфлікт на Донбасі на початку 2021 року, щоб провести вибори – КравчукУкраїна пропонує повністю припинити конфлікт на Донбасі і демілітаризувати ОРДЛО на початку 2021 року.

У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. На ділянках у районі населеного пункту Водяне задокументовано п’ять порушень. З тимчасово окупованої Ужівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем.

Окрім того, двічі впродовж доби ворог застосував міномети калібру 82 міліметри.

Два порушення режиму припинення вогню у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» зафіксовано на ділянках неподалік населеного пункту Попасна. В обідній час противник провокував наших захисників вогнем з великокаліберного кулемета.

Окрім того, ворог задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил. Один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкові поранення. Стан здоров’я захисника задовільний.

Динаміка обстрілів сил ООС: 91 порушення режиму припинення вогню у жовтніУ жовтні внаслідок обстрілів на передовій загинуло двоє українських воїнів і четверо зазнали поранень.

Про зухвалі та підступні дії російсько-окупаційних військ було повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Від початку поточної доби, 6 листопада, на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша.

Нагадаємо, у жовтні, після тривалого затишшя в зоні ООС, ситуація на Донбасі загострилася. Через ворожі провокації 2 українських військових загинули.

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів ЗМІ, що Україна пропонує повністю припинити конфлікт на Донбасі і демілітаризувати ОРДЛО на початку 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: