Іран бере на себе відповідальність за катастрофу МАУ – Енін

Читать на русском
В ході переговорів Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за авіакатастрофу МАУ під Тегераном і виплатити компенсації родичам всіх жертв.

В ході переговорів Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за авіакатастрофу літака «Міжнародних авіаліній України» під Тегераном і виплатити компенсації родичам всіх жертв.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, передає пресслужба МЗС у понеділок, 19 жовтня.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

«Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства», - йдеться в повідомленні.

При цьому Енін заявив про необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи. Він закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

На думку заступника голови МЗС, прогрес в переговорному процесі щодо катастрофи МАУ допоможе налагодити співпрацю з Іраном у всіх сферах.

Нагадаємо, сьогодні, 19 жовтня, в Тегерані розпочався другий етап переговорів між Україною та Іраном у справі про катастрофу літака МАУ.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом Тегеран-Київ, був збитий в ніч на 8 січня 2020 року.

На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі загинули.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні та з українськими літаками в інших країнах світуСлово і діло

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: