Завершився другий раунд переговорів щодо катастрофи МАУ

Читать на русском
У Тегерані 20 жовтня завершився другий раунд переговорів між Україною та Іраном щодо катастрофи літака Міжнародних авіаліній України.
фото LIGA.net

У Тегерані у вівторок, 20 жовтня, завершився другий раунд переговорів між Україною та Іраном щодо катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України».

Про це сьогодні повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, передає пресслужба відомства.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

Переговори тривали два дні.

«Ми отримали запевнення від іранської сторони щодо наявності політичної волі якомога швидше відновити істину та справедливість. І це саме те, чого очікує не лише Україна, а й інші постраждалі в наслідок цієї катастрофи держави, а найголовніше їхні родичі», - повідомив Енин.

Нагадаємо, 19 жовтня в Тегерані розпочався другий етап переговорів між Україною та Іраном у справі про катастрофу літака МАУ.

Після першого дня Енін заявив, що Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за авіакатастрофу літака «Міжнародних авіаліній України» і виплатити компенсації родичам всіх жертв.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом Тегеран-Київ, був збитий в ніч на 8 січня 2020 року.

На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі загинули.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні та з українськими літаками в інших країнах світуСлово і діло

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: