Катастрофа МАУ: в жовтні Україна може отримати один з речових доказів

Читать на русском
Протягом тижня Україна отримає детальну інформацію про розслідування катастрофи МАУ, а до кінця жовтня Іран обіцяє надіслвати один з речових доказів до Києва.
фото Думська

Протягом тижня Україна отримає детальну інформацію щодо розслідування справи про катастрофу МАУ в Ірані, а до кінця жовтня Іран обіцяє надіслати один з речових доказів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в середу, 21 жовтня.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні або з українськими літакамиАвіакатастрофа поблизу Салоніків, Скнилівська трагедія, збиття Boeing біля Донецька та літака МАУ в Тегерані.

Як повідомляється, Україна під час переговорів в Тегерані звернулися до Ірану з вимогою надати повну інформацію про катастрофу літака МАУ.

«За досягнутою сторонами домовленістю, протягом тижня українське слідство має отримати детальну інформацію щодо розслідування кримінального провадження в Ірані, зокрема документальне підтвердження перебування під вартою шести осіб, яких підозрюють у збитті літака. Крім того, до кінця жовтня Іран пообіцяв відправити в Україну один із речових доказів – за попередньою інформацією, льотний планшет екіпажу, що був знайдений у перші дні після катастрофи українською пошуково-рятувальною групою», - сказано в повідомленні.

Крім того, в Офісі генпрокурора нагадали, що об'єктивне розслідування причин катастрофи і надання повної інформації передбачені Монреальською конвенцією, яку ратифікував Іран.

«Факт знищення цивільного літака і вбивство 176 пасажирів і членів екіпажу, які були громадянами України, Канади, Великої Британії, Ірану, Афганістану та Швеції, не може бути державною військовою таємницею, чим постійно апелює Іран, пояснюючи ненадання інформації», - заявив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

У відомстві уточнили, що статті, які інкримінували обвинуваченим в падінні літака, передбачають до 3 років в'язниці.

Нагадаємо, 20 жовтня завершився другий раунд переговорів України і Ірану з розслідування катастрофи МАУ.

За підсумком першого дня стало відомо, що Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за катастрофу.

Наймасштабніші авіакатастрофи, що сталися в Україні та з українськими літаками в інших країнах світуСлово і діло

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: