Україна пропонує припинити конфлікт на Донбасі на початку 2021 року, щоб провести вибори – Кравчук

Читать на русском
Україна пропонує повністю припинити конфлікт на Донбасі і демілітаризувати ОРДЛО на початку 2021 року.
Фото - ОПУ.

Україна пропонує повністю припинити конфлікт на Донбасі і демілітаризувати ОРДЛО на початку 2021 року.

Про це сказав очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, розповідаючи про підготовлений українською стороною «План спільних кроків» для Тристоронньої контактної групи.

Динаміка обстрілів сил ООС: 91 порушення режиму припинення вогню у жовтніУ жовтні внаслідок обстрілів на передовій загинуло двоє українських воїнів і четверо зазнали поранень.

Документ містить пропозицію про повне припинення конфлікту і демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської області на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

«Перше, що ми пропонуємо зробити, — припинити обов’язково збройний конфлікт, і провести обов’язково повну демілітаризацію ОРДЛО. З цього потрібно починати. Тобто, всі збройні формування, найманці, озброєння все повинно бути виведено з цієї території, незаконні збройні формування повинні бути розпущені. І це потрібно зробити на початку 2021 року», — пояснив Кравчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Також політик вважає, що Україна повинна взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність.

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко заявив, що фракція "ЄС" не допустить проведення місцевих виборів на ДонбасіСказано 6 вересня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Крім того очільник делегації України в ТКГ зазначив, що важливо врегулювати питання відповідальності для осіб, які брали участь у подіях, пов'язаних з війною на Донбасі, і недопущення покарання для тих, на кому немає провини за вчинення злочинів.

Сьогодні, 5 листопада, цей план української сторони буде направлено координатору ТКГ, спецпредставникові чинного голови ОБСЄ Гайді Грау.

Раніше Кулеба назвав умови для проведення виборів в ОРДЛО. За його словами, вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей повинні відбутися відповідно до Копенгагенських критеріїв ОБСЄ.

Нагадаємо, після тривалого затишшя в зоні ООС, 30 жовтня ситуація на Донбасі загострилася. Через ворожі провокації 2 українських військових загинули.

У відповідь українська сторона скликала термінове засідання підгрупи з питань безпеки ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: