Кравчук розповів про «план дій» щодо Донбасу

Читать на русском
Запропонована Росією «дорожня карта» містить прямі доручення Раді та президенту України, що є неприйнятним.

План дій щодо врегулювання ситуації на Донбасу має бути таким, який реально виконати.

Таку заяву зробив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в понеділок, 2 листопада.

Після місцевих виборів, постанова про проведення яких блокувала переговорний процес, російська сторона внесла пропозицію про створення так званої «дорожньої карти» на основі мінських угод, пояснив Кравчук.

«Я на останньому засіданні сказав: Україна також підготує свій план дій, і через тиждень внесе його для розгляду. Є свої напрацювання у посла Мореля, є серйозні напрацювання в радників «нормандської четвірки». Тобто ми сказали, зведемо це все. Потім треба, щоб політична група все це обговорила, розглянула», - каже Кравчук.

За його словами, запропонована Росією «дорожня карта» містить прямі доручення Раді та президенту України, що є неприйнятним.

Динаміка обстрілів сил ООС: 91 порушення режиму припинення вогню у жовтніУ жовтні внаслідок обстрілів на передовій загинуло двоє українських воїнів і четверо зазнали поранень.

«Ну немає такої можливості ніде у світі, щоб будь-яка міжнародна організація давала прямі доручення влади певної країни», - підкреслив Кравчук.

Водночас у запропонованому українською стороною плані першим пунктом буде припинення війни на Донбасі, після чого Україна має отримати контроль над кордоном, а її територію мають залишити незаконні збройні формування і найманці.

«Далі, другий крок: ми проводимо вибори тоді на цих територіях, і на виборах за українським законодавством обирають легітимну владу. Це дві умови, без яких нічого далі не можна зробити», - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, 30 жовтня ситуація на Донбасі загострилася. У результаті ворожих провокацій двоє українських військових загинули. Крім того, вчора на Донбасі проросійські бойовики поранили ще двох військових.

Після цього українська сторона скликала термінове засідання підгрупи з питань безпеки ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: