Україна ініціює термінове засідання підгрупи ТКГ через обстріли на Донбасі

Читать на русском
Внаслідок порушення перемир'я на Донбасі загинули двоє українських військових. Україна ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у Тристоронній контактній групі.
Фото - «Слово і діло».

Внаслідок порушення перемир'я на Донбасі загинули двоє українських військових. Україна ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

«Сьогодні, 30 жовтня, о 0.28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС та підствольні гранатомети. Внаслідок обстрілу, загинуло двоє військовослужбовців ЗС України. Порушення режиму припинення вогню було зупинено з використанням координаційного механізму. Українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у ТКГ», — сказано у повідомленні.

Динаміка обстрілів сил ООС: 81 порушення режиму припинення вогню у вересніУ зоні ООС у вересні було зафіксовано 81 обстріл. В результаті загинув військовий, ще 3 отримали поранення. Були також і небойові втрати.

Також командувач об'єднаних сил Сергій Наєв відреагував на загибель двох українських військових. За його словами, противник йде на зрив перемир'я.

Напередодні бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілу був поранений український військовий.

Нагадаємо, колишній спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік заявив, що збройний конфлікт на Донбасі нічим не виправданий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: