Динаміка обстрілів сил ООС: 91 порушення режиму припинення вогню у жовтні

Читать на русском

На Донбасі 27 липня розпочав діяти режим припинення вогню. Навряд чи це можна вважати повноцінним перемир'ям, адже бойовики продовжують атакувати українські позиції. «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів в зоні проведення ООС з 6 жовтня по 1 листопада 2020 року.

Протягом зазначеного періоду бойовики щодня обстрілювали сили ООС та загалом 91 раз застосували зброю по наших позиціях (для порівняння, у вересні під час перемир’я був 81 обстріл). В результаті, 2 українських воїнів загинули, 4 – поранені.

За даними РНБО та Інформаційно-аналітичного центру нацбезпеки України, протягом місяця бойовики один раз застосували по наших позиціях міномети 82-го калібру. В результаті —один український військовослужбовець зазнав поранень.

Найбільше ворожих провокацій було 12 жовтня, коли бойовики атакували 7 разів. Наступного дня сталося 6 обстрілів.

23 жовтня народні депутати від «слуг народу» відвідали зону бойових дій на Донбасі і кілька з них написали, що потрапили під ворожі кулі. Цікаво, що за три дні до поїздки «слуг» по українських позиціях застосували зброю по 6-5 разів на день, а наступного дня після візиту нардепів до військовослужбовців ЗСУ сталося 4 обстріли. Але саме 23 жовтня їх було зафіксовано 2.

29 жовтня наші позиції бойовики атакували 5 разів. В результаті — двоє українських воїнів зазнали поранень. Наступного дня сталося 3 обстріли, загинуло 2 наших бійців.

Раніше «Слово і діло» досліджувало, які втрати були на фронті під час перемир’я в серпні.

Також ми повідомляли, що за даними ОБСЄ, після початку дії перемир'я на Донбасі жодного цивільного не було вбито чи поранено через обстріли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: