Відновлення Донбасу: скільки часу потребує реінтеграція ОРДЛО

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Під час виступу у Верховній раді віцепрем’єр-міністр з реінтеграції Олексій Резніков зазначив, що процес реінтеграції територій ОРДЛО потребує тривалого часу, і проблема залишиться для наступних поколінь. У коментарі «Слово і діло» Олексій Горбенко зауважив, що процес реінтеграції можна пришвидшити економічними стимулами й проблема не займе багато часу.

«За цієї влади, точно, цього не відбудеться тому, що вони нічого для цього не роблять. Але все дуже залежить від політики. Справді, деокупувати складніше, ніш реінтегрувати. Ось у чому проблема. Люди нічим не відрізняються, і це міф, який вигідний тим, хто хоче поставити це питання на паузу. Якщо створити нормальні умови для існування, не буде жодних проблем. І я кажу не про соціальний рай, а просто про те, щоб створити нормальні умова для життя», – наголосив Горбенко.

Експерт зауважив, що дискусійні питання будуть виникати з багатьох питань, як і на контрольованій території. Це нормально.

«Реінтеграція – більш економічне питання, тобто за які гроші все це робити. А політично це все простіше. Жодних особливих ментальних перешкод цьому насправді немає. Це той самий регіон, який і був. Міграція зберігається, люди продовжують їздити, пересуватися і вони все розуміють», – додав він.

Раніше Дмитро Кулеба назвав умови для проведення виборів в ОРДЛО.

Також ми писали, що спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив про неможливість провести місцеві вибори в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: