Верховна рада пильно стежить за діяльністю КСУ – Арахамія

Читать на русском
Депутати Верховної ради України пильно стежать за діяльністю Конституційного суду і, у разі прийняття суддями будь-кого антидержавного рішення, готові скористатися наявним арсеналом законодавчих ініціатив.
Фото: Liga

Депутати Верховної ради України пильно стежать за діяльністю Конституційного суду і, у разі прийняття суддями будь-кого «антидержавного рішення», готові скористатися наявним «арсеналом» законодавчих ініціатив.

Про це заявив голова фракції «Слуга народу» у парламенті Давид Арахамія в коментарі Укрінформу.

Він розповів, що, за час конституційної кризи, у нардепів з’явився цілий арсенал законопроєктів для запобігання антидержавним рішення КСУ, яким вони готові скористатися за потреби.

Арахамія зауважив, що серед цих ініціатив - законопроєкт про негайне повернення закону про електронне декларування доходів чиновників.

Крім того, лідер фракції СН зазначив, що можливий «процедурний шлях» щодо зміни пропорції голосів або мінімальної квоти при ухваленні рішень КСУ.

Він також додав, що можна навіть змінити бюджетне фінансування КСУ.

«Хоча, все це, безумовно, напівзаходи, які не дозволяють до кінця відновити бездоганність системи. Цю проблему вирішує тільки законопроєкт Президента про повне перезавантаження КСУ», - підкреслив Арахамія.

Нагадаємо, в Раді почали збирати підписи за відставку суддів КСУ.

Раніше президент Володимир Зеленський подав до ВР законопроект, яким пропонує звільнити весь склад КСУ.

Зеленський також заявив, що, якщо народні депутати не підтримають рішення президента про КСУ, то парламент можуть розпустити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: