У Зеленського готують законопроект щодо пільгового вступу у виші дітей медиків, які загинули від COVID

Читать на русском
Пільги для вступу до вузів для дітей медиків, які загинули від COVID. Готується законопроект від президента Володимира Зеленського.
Фото - «Слово і діло».

Президент України Володимир Зеленський дав доручення гарантувати можливість дітям медичних працівників, які загинули внаслідок ускладнень від коронавірусної хвороби, здобути вищу освіту за державний кошт.

Як інформує пресслужба ОПУ, готується законопроект, згідно з яким такі діти отримають розширені права пільгового вступу до закладів вищої освіти.

Степанов не виключає брак медиків через нових хворихУ разі продовження зростання рівня захворюваності коронавірусом в Україні може не вистачити медичних працівників.

«Передбачається, що діти медиків, у яких загинули один або обоє батьків, користуватимуться пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один з батьків яких поліг у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі. Такі абітурієнти матимуть декілька механізмів для отримання вищої освіти державним коштом», - сказано у повідомленні.

Як відомо, в Україні 212 медичних працівників померли через коронавірус. Загалом від недуги померла 7731 людина.

За минулу добу в Україні виявили 9524 нових випадків COVID-19. З початку пандемії вже заразилося 420 617 громадян.

Нагадаємо, згідно з даними МОЗ в Україні лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом завантажені на 68,8%.

У відомстві радять українцям закуповувати не медикаменти про запас, а придбати пульсоксиметр. Це апарат для вимірювання рівня насиченості крові киснем. Він може допомогти зафіксувати момент, коли через ускладнення хвороби COVID-19 у людини виникає киснева недостатність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: