В Україні ліжка в COVID-лікарнях завантажені майже на 70%

Читать на русском
В Україні сьогодні лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом завантажені вже на 68,8 відсотків.
фото: Julien Warnand/ЕРА

В Україні на сьогоднішній день лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом завантажені вже на 68,8%.

Про це повідомлять на сайті МОЗ.

В Україні оновили карантинні зони: Київ знову в «помаранчевій»В Україні 30 жовтня оновили зони карантину. Київ поки що залишається в помаранчевій зоні. У червоній - 11 обласних центрів.

За даними міністерства, для лікування коронавірусу зараз задіяні 40 987 таких ліжок. При цьому загальна кількість COVID-ліжок в країні - близько 52 тисяч.

Найбільша завантаженість лікарень - у Полтавській (91,7%), Житомирській (85,8%) та Івано-Франківській (81,4%) областях, а також в Києві (78,3%).І тільки в Черкаській області зайнято 45% ліжок.

Сьогодні під час звіту у Верховній раді міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у разі завантаження 100% ліжок для хворих коронавірусом медикам доведеться застосувати протокол медичного сортування. Тобто, надавати допомогу тим, у кого є більше шансів вижити.

Також, за даними МОЗ, зараз в всіх регіонах України перевищений показник захворюваності на COVID-19. Це означає, що жодна з областей знову не готова до послаблення карантину.

Нагадаємо, сьогодні в Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю випадків зараження коронавірусом за добу - 8899 осіб. Також зафіксовано 157 летальних випадків.

Раніше в МОЗ розповіли, скільки ліжок в лікарнях підключені до кисню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: