Суд залишив заарештованим телефон спеціаліста сумського Держгеокадастру

Читать на русском
Апеляційна палата залишила заарештованим телефон одного із працівників главку сумської Держслужби з питань геодезії.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата залишили заарештованим мобільний телефон провідного спеціаліста відділу землеустрою та охорони земель управління землеустрою та охорони земель Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) в Сумській області у межах справи про заволодіння державною землею.

Таке рішення 7 квітня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, зокрема у провідного спеціаліста відділу землеустрою та охорони земель управління землеустрою та охорони земель. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон, на якому містяться контакти осіб, причетних до ймовірної протиправної передачі у приватну власність земель ДП «ДГ «Надія» та ДП «ДГ «Іскра». До того ж, на судовому засіданні власник майна повідомив, що періодично видаляв листування та зображення із мобільного телефону. Вказаний телефон визнаний речовим доказом, а судом на нього накладено арешт.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат спеціаліста подав апеляцію. На думку представника, оскаржуване рішення ухвалене за результатами неповного судового розгляду, що призвело до невідповідності висновків суду фактичним обставинам. Слідчим суддею не надано належної оцінки обставинам вилучення майна, зокрема, протиправності вивчення детективами НАБУ особистого листування, наявного на вилученому пристрої.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у начальника відділу сумського Держгеокадастру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: