Суд не зняв арешт з майна начальника відділу сумського Держгеокадастру

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без змін судове рішення про арешт майна, вилученого в кабінеті посадовця державної служби.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата залишила заарештованими два жорсткі диски, вилучені в кабінеті начальника відділу у Роменському районі Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) в Сумській області Сергія Проня.

Про це йдеться в ухвалі колегії суддів палати Вищого антикорупційного суду від 8 квітня, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, а також у начальника відділу у Роменському районі ГУ Держгеокадастру Проня. Під час обшуків у нього в кабінеті вилучили два жорсткі диски. За результатами попереднього огляду встановлено, що дані носії інформації містять відомості про користування землями державної форми власності ДП ДГ «Іскра» та ДП ДГ «Надія» на території Роменського району Сумської області. Вказане постановою детектива НАБУ визнано речовими доказами, а суд на техніку наклав арешт.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат чиновника просив скасувати арешт техніки, але суд відмовив.

Нагадаємо, суд заарештував телефон працівника сумського Держгеокадастру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: