З нардепа Юрченка зняли електронний браслет

Читать на русском

ВАКС схвалив рішення про зняття електронного браслета з нардепа Олександра Юрченка. Про це повідомив у Facebook в середу, 4 листопада сам народний обранець.
Фото: Олександр Юрченко / Facebook

ВАКС схвалив рішення про зняття електронного браслета з нардепа Олександра Юрченка.

Про це повідомив у Facebook в середу, 4 листопада сам народний обранець.

За словами Юрченка, справа проти нього «продовжує розвалюватися».

«Вчора суд виніс рішення про зняття з мене кошти контролю - браслета!», - написав нардеп.

Своєю чергою спікер ВАКС Олеся Чемерес підтвердила цю інформацію в коментарі Українській правді. За її словами, 3 листопада слідчий суддя продовжив для Юрченко обов'язки, крім носіння електронного засобу контролю.

Чемерис додала, що запобіжний захід продовжили до 3 січня 2021 року.

Слідство щодо «Слуги народу»: чи доведуть справу Юрченка до вирокуСправу проти нардепа не доведуть до кінця, бо система почне пручатися у критичний момент, проте розслідування можливих корупційних дій з боку нардепа від партії влади позитивно вплине на рейтинг Слуги народу, вважає експерт.

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО.

ВАКС схвалив рішення про зняття електронного браслета з нардепа Олександра Юрченка. Про це повідомив у Facebook в середу, 4 листопада сам народний обранець.
Знятий браслет. Фото: Олександр Юрченко / FacebookЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Також суд заарештував майно Юрченка для забезпечення можливої майбутньої конфіскації майна. Згідно з електронною декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв. м та має 50 тисяч доларів готівкою. Його дружина зберігає 400 тис. грн готівкою.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: