КСУ не виніс рішення щодо «мовного» закону

Читать на русском
Конституційний суд України на засіданні 3 листопада не виніс рішення щодо закону про державну мову.
фото з відкритих джерел

Велика палата Конституційного суду України на закритому засіданні у вівторок, 3 листопада, розглянула подання щодо конституційності закону про державну мову, проте рішення так і не винесла.

Про це повідомляє пресслужба КСУ.

«Деталізація» мовної політики: що чекає на закон про мовуСтатус української мови переглядати не стануть, але зміни до чинного законодавства можуть бути внесені в частині квот медіаконтенту та мов національних меншин.

«Велика палата Конституційного Суду України на закритій частині пленарного засідання продовжила розгляд справи за конституційним поданням 51 народного депутата щодо відповідності Конституції України (конституційності) закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - сказано в повідомленні.

Як заявили в КСУ, розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань. Дата наступного слухання не відома.

Зазначимо, сьогодні під час брифінгу голова Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що так званий «мовний» закон не є проблемним і він не бачить особливих невідповідностей з його конституційністю. Однак, за словами Тупицького, питання викликають положення, пов'язані з національними меншинами.

Нагадаємо, сьогодні в Раді збирали підписи за відставку суддів КСУ через скандальне рішення від 27 жовтня щодо «недостовірного декларування». Нардепи вимагають від КСУ добровільно піти у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: