Представники ОБСЄ в ТКГ закликали до проведення нового обміну полоненими

Читать на русском
Спеціальна представниця чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Гайді Грау закликає сторони докласти усіх зусиль для проведення якнайшвидшого обміну полоненими на Донбасі.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна представниця чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Гайді Грау закликає сторони докласти усіх зусиль для проведення якнайшвидшого обміну полоненими на Донбасі за принципом «всіх на всіх».

Про це заявила сама Грау після закінчення чергових зустрічей ТКГ та її робочих груп у форматі відеоконференцій.

«Я закликаю докласти всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення й обміну осіб, які утримуються у зв'язку з конфліктом, за принципом «всіх на всіх», як передбачено Мінськими угодами», - зауважила Грау.

За її словами, під час засідання Гуманітарної робочої групи розглядалися питання, пов'язані з врегулюванням юридичного статусу ряду осіб, звільнених в рамках обмінів, які відбулися раніше.

Вона розповіла, що члени Гуманітарної робочої групи також провели обговорення підготовки до одночасного відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області - учасники засідання запевнили, що 10 листопада обидва КПВВ будуть готові до відкриття.

Також Грау повідомила, що обговорення врегулювання конфлікту на Донбасі у робочій групі з політичних питань було безрезультатним.

У зв’язку із цим, ТКГ доручила членам групи негайно підготувати проєкт плану дій з врегулювання конфлікту на основі письмових зауважень членів групи та у відповідності із Мінськими угодами.

Раніше ми повідомляли, що українська сторона під час засідання ТКГ запропонувала координаторам процесу представити план дій з врегулювання ситуації на Донбасі.

Також ми писали, що військовий експерт Олексій Арестович став офіційним речником української делегації в ТКГ щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: