Динаміка обстрілів сил ООС: 81 порушення режиму припинення вогню у вересні

Читать на русском

На Донбасі 27 липня розпочав діяти режим припинення вогню. Повноцінним перемир'ям це не назвеш, адже бойовики все одно майже щодня обстрілюють українські позиції, хоча кількість порушень, звичайно, нижче, ніж на початку року. «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів в зоні проведення ООС з 31 серпня по 5 жовтня.

За цей період в зоні операції Об'єднаних сил зафіксований 81 обстріл з боку бойовиків. В результаті загинув один український військовий, 3 отримали поранення. Також були і небойові втрати: ще двоє загиблих і 7 поранених.

Український військовий загинув в результаті обстрілу біля Причепилівки (Луганська область) 6 вересня, бойовики тоді відкрили вогонь зі стрілецької зброї. На наступний день один військовий помер після того, як автомобільна розливна станція підірвалася на невідомому вибуховому пристрої. Ще одна небойові втрата сталася 16 вересня: механік-водій 14 окремої механізованої бригади підірвався на гранаті в бліндажі.

8 вересня двоє українських військових підірвалися на протипіхотній міні ПМН-2, вони отримали поранення. Ще троє військових отримали поранення через підрив на вибухові пристрої 15 вересня.

Найбільша кількість обстрілів за місяць було зафіксовано 30 вересня – 11. Тиша в зоні ООС зберігалася 3,5,8, 9, 11-12, 22 і 29 вересня.

Нагадаємо, динаміку обстрілів на Донбасі в серпні можна подивитися на нашій інфографіці.

Також «Слово і діло» писало про те, які втрати були на фронті під час перемир'я в серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: