Призначено нового спікера української делегації в ТКГ

Читать на русском
Військовий експерт Олексій Арестович став офіційним спікером української делегації в ТКГ щодо Донбасу.
Олексій АрестовичФото: Евгений Котенко / Апостроф

Радником з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу став український блогер, військовий експерт Олексій Арестович.

Про це сам Арестович повідомив на своїй сторінці в Facebook в середу, 28 жовтня.

Переговори в ТКГ: як зміниться формат після залучення до дискусії нардепівРішення ТКГ, яким необхідно надати юридичний статус, будуть обговорюватися на рівні міжфракційного об’єднання народних депутатів, вважає експерт.

«Маю нагоду повідомити, що рішенням Глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Л.Кравчука (президента України у 1991-94 рр), мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями «єдиного голосу» щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та народу України», - написав він.

При цьому колишній посол України, дипломат Маркіян Лубківський (кандидатуру якого раніше анонсував віцепрем'єр Олексій Резніков) відмовився бути спікером в ТКГ. Про це він написав у Facebook.

Нагадаємо, на минулому тижні віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що на посаду спікера української делегації в ТКГ в Мінську розглядається кандидатура Маркіяна Лубківського, але остаточне рішення ще не ухвалено.

В середині жовтня повідомлялося про те, що Україна передала до ТКГ списки полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: