Протести у Білорусі: один з послів подав у відставку

Читать на русском
Посол Білорусі в Аргентині і за сумісництвом в Республіці Чилі, Парагваї, Перу та Уругваї Володимир Астапенко подав другу заяву про відставку.
Фото з відкритих джерел.

Посол Білорусі в Аргентині і за сумісництвом в Республіці Чилі, Парагваї, Перу та Уругваї Володимир Астапенко подав другу заяву про відставку.

Як пише TUT.BYВ, у заяві посол вимагає звільнення на підставі статті 41 - «у зв'язку з порушенням наймачем законодавства, що перешкоджає виконанню роботи за трудовим договором».

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

«Після інавгурації, 23 вересня, подав заяву про звільнення з займаної посади за угодою сторін згідно п. 1 частини другої статті 35 Трудового кодексу Республіки Білорусь. Ніякої реакції на це не отримав. Зараз я цю заяву відкликав і 27 жовтня подав нову», - розповів посол.

Астапенко заявив про відсутність міжнародної легітимності глави держави.

Нагадаємо, в МЗС заявили, що Україна не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

Таку ж заяву зробила низка західних країн, у тому числі США і ЄС.

Як відомо, 14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція і громадськість не визнали результатів ЦВК, через що в Білорусі тривають протести.

Раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що до 25 жовтня Лукашенко повинен піти у відставку, інакше в країні розпочнеться загальнонаціональний страйк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: