У Мартиненка заперечують програш скарги на вирок у Швейцарії

Читать на русском
Адвокат колишнього члена українського парламенту заперечив ухвалення рішення за скаргою на оголошений вирок його клієнту.
Микола Мартиненко та Петро Бойко

Швейцарський суд ще не завершив розгляд апеляційної скарги захисника колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на оголошений обвинувальний вирок у легалізації близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Про це у коментарі журналісту «Слово і діло» повідомив адвокат Мартиненка Петро Бойко та підтвердили джерела в органах правопорядку.

«Мартиненко не програвав апеляції, це не правда. Просто (у суді – ред) оголошено повний текст суду першої інстанції», – сказав Бойко.

Також цю інформацію «Слово і діло» підтвердили в українських органах правопорядку, зазначивши, що розгляд апеляції захисту екснардепа досі триває.

Як відомо, 26 червня суд у Швейцарії визнав винним у відмиванні коштів колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка. Разом із ним засудили Павла Скаленка, якому слідство в Україні відводить роль «правої руки» Мартиненка. Їм обом призначили покарання у вигляді ув'язнення: 28 місяців, 12 з яких – «безумовного відбування» Мартиненку, а Скаленку – 24 місяці. Рішення пов'язане із судовим процесом в Україні.

Нагадаємо, українські органи правопорядку обвинувачують Мартиненка в організації заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом». Наразі ця справа перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: