Суд переніс засідання у справі спільників Мартиненка

Читать на русском
Через неявку адвоката одного з підозрюваних спільників колишнього члена Верховної ради суд відклав підготовче засідання.
Микола Мартиненко

Суд відклав підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Володимира Святненка і Павла Скаленка у межах кримінального провадження про розкрадання 6,4 мільйона євро НАЕК «Енергоатом», в якому також обвинувачують колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, на 24 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

«У ВАКС не відбулось судове засідання з розгляду обвинувального акту про обвинувачення двох громадян України у заволодінні у складі організованої групи коштами НАЕК «Енергоатом» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання від чеської компанії SKODA JS та при пов'язаному з ним укладенні та виконанні контракту і додатків до нього між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA на загальну суму 6,4 млн євро. Засідання відкладено через неявку захисників одного з обвинувачених», – йдеться у повідомленні.

Як вказують у прокуратурі, причини неявки адвоката було визнано судом неповажними і судді вирішили через це звернутися до відповідної Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів для реагування.

Як відомо, 1 березня САП скерувала до суду справу посібників Мартиненка. За інформацією САП, Скаленко і Святненко переховувались від Національного антикорупційного бюро та були оголошені у розшук, але потім були затримані та доставлені до суду. Як пояснили в прокуратурі, злочин, який інкримінують поплічникам Мартиненка, був вчинений організованою групою осіб і наразі розглядається в Шевченківському районному суді міста Києва.

Нагадаємо, справу спільників екснардепа Мартиненка передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: