ВАКС відтермінував до вересня засідання в справі Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання захисників про відкладення засідання та надання часу на ознайомлення.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд відтермінував до 7 вересня засідання в справі за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших у заволодінні коштами державних підприємств НАЕК «Енергоатом» і «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Таке рішення 28 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання захисника – задовольнити частково. Клопотання інших захисників – задовольнити в повному обсязі. Відкласти до 7 вересня засідання в кримінальному провадженні», – оголосила суддя-голова.

Також на засіданні узгодили дати наступних засідань у вересні-грудні 2020 року.

«Розкрадений атом»: за що засудили Мартиненка в ШвейцаріїШвейцарський суд оголосив вирок у справі колишнього члена українського парламенту, якого паралельно судять в Україні.

Як відомо, екснардепа Мартиненка обвинувачують у двох справах. За даними детективів НАБУ, Мартиненко разом зі спільниками організували схему заволодіння коштами на закупівлі «СхідГЗК» уранового концентрату. Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини, проте керівництво закупило її за кордоном через австрійську фірму-прокладку Steuermann на 17,2 млн доларів.

Також екснардепа зі спільниками підозрюють у заволодінні коштами держпідприємства НАЕК «Енергоатом» у розмірі 6,4 млн євро. За даними детективів, панамська фірма Bradcrest Investments отримувала «відкати» на українських підрядах НАЕК «Енергоатом». Кінцевим бенефіціаром цієї компанії, як вказує в суді сторона обвинувачення, є сам Мартиненко.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд об'єднав справу Мартиненка з обвинуваченням двох його пособників. Раніше засідання щодо них відтермінували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: