Неякісні бронежилети для ЗСУ: досудове слідство завершене

Читать на русском
Офіс генпрокурора завершив досудове розслідування справи про закупівлю партії неякісних бронежилетів для армії.

Офіс генпрокурора завершив досудове розслідування справи про закупівлю партії неякісних бронежилетів для армії, яку проводили чиновники Міноборони.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 27 жовтня.

Колишньому чиновнику Міноборони повідомили про підозруОфіс Генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони у справі про закупівлю бракованих бронежилетів.

«У кримінальному провадженні повідомлено про підозру 8 особам, серед яких двоє генералів і засновник підприємства-виробника бронежилетів, який лобіював через заступника Міністра оборони України інтереси свого підприємства», — сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що під час досудового розслідування провели 43 обшуки і вилучили всі закуплені 11 тисяч бронежилетів.

«Під час слідчого експерименту з дотриманням всіх правил сертифікаційних випробувань встановлено, що захисні властивості бронежилетів не відповідають заявленим виробником 1-4 класів захисту», — відзначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, бронежилети були замовлені Міноборони в 2018 році в кількості 20 тисяч штук за технічними умовами 2003 року (для використання в умовах жаркого і сухого клімату, а саме для миротворчої операції в Іраку).

Перша партія в 4 тисячі бронежилетів надійшла до ЗСУ 10 квітня 2019 року. Всього до частин встигли поставити 11 тисяч штук.

Минулого тижня стало відомо, що Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони у справі про закупівлю бракованих бронежилетів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: