В Одеській області затримали підозрюваного у підкупі виборців чоловіка

Читать на русском
У місті Ізмаїл в Одеській області співробітники Національної поліції затримали чоловіка, якого підозрюють у підкупі виборців.
Фото з відкритих джерел

У місті Ізмаїл в Одеській області співробітники Національної поліції затримали чоловіка, якого підозрюють у підкупі виборців. Він пропонував громадянам по 400 гривень за відданий за «потрібного» кандидат голос.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці виявили три автобуси з 52 пасажирами, які повинні були їхати в Білгород-Дністровський для голосування.

Місцеві вибори: в поліції розповіли, що заборонено робити під час голосуванняПід час голосування на місцевих виборах, які відбудуться завтра, 25 жовтня, на виборчій дільниці потрібно дотримуватися певних правил.

«За словами людей, за кожен відданий ними голос невідомий чоловік обіцяв заплатити по 400 гривень. По «гарячих слідах» поліцейські встановили особу правопорушника. Ним виявився раніше судимий 42-річний громадянин сусідньої держави, який зараз проживає в Одесі. Чоловіка затримали в процесуальному порядку», - повідомили в поліції.

За фактом підкупу виборців відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Нагадаємо, в Україні відкрито вже понад 600 кримінальних проваджень у зв’язку із порушенням виборчого законодавства.

Також ми писали, що у відповідь на запит «Слово і діло» Національно поліція повідомила, що під час президентської та парламентської виборчих кампаній 2019 року більшість справ в частині підкупу виборців були закриті на досудовому етапі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: