Нацполіція закрила без суду майже всі справи про порушення на виборах-2019

Читать на русском

Національна поліція закрила без суду 244 з 261 кримінального провадження про порушення під час виборів у частині підкупу виборців у 2019 році.

Лише два кримінальних провадження стосовно порушення виборчого законодавства в частині підкупу виборців під час президентської та парламентської передвиборчих кампаній 2019 року з 261, розпочатих Нацполіцією, дійшли до суду.

Про це йдеться у відповіді Національної поліції України на запит «Слово і діло».

Іще в 15 кримінальних провадженнях триває досудове розслідування. Решта 244 – закриті через «невстановлення складу кримінального правопорушення» та «відсутність події кримінального правопорушення».

Підкуп виборців на президентських виборах-2019: перебіг розслідуваньКримінальні провадження про підкуп виборців під час президентської кампанії 2019 року не дійшли навіть до оголошення підозр.

Нагадаємо, на тепер МВС відкрило понад півтисячі кримінальних проваджень через порушення на місцевих виборах.

Раніше ми детально писали про всі види порушень, на які скаржаться учасники виборчого процесу. Серед них: підкуп виборців, незаконне ведення агітації тощо.

Також пропонуємо згадати найрезонансніші справи з передвиборчих кампаній 2019 року, які так і не були доведені до кінця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: