Місцеві вибори: як коронавірус відобразиться на явці

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня. Водночас епідеміологічна ситуація в країні погіршується, і щодня фіксується антирекорд захворюваності на коронавірус. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Саакян зазначив, що явка на місцевих виборах, яка традиційно нижча, впаде через те, що у зоні ризику опинилися найактивніші виборці.

«Традиційно в українців більше сподівань на парламентські або навіть президентські вибори, тому місцеві вибори програвали за явкою і без коронавірусу. Явку може підняти проведена децентралізація, бо вона створила умови для конкурентної агітації, але, скоріш за все, це не переломить загальний тренд того, що явка буде нижчої, ніж на інших виборах», - сказав Саакян.

Експерт додав, що тема коронавірусу до того ж сьогодні поляризує суспільство у політичному дискурсі.

Новий антирекорд: за добу коронавірус виявили у майже 6 тисяч українцівЗа минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5804 осіб, зафіксовано 89 летальних випадків. Це новий антирекорд.

«Звісно, навколо коронавірусу, це тренд погіршується, тому що в зоні ризику, якраз та категорія населення, яка зазвичай і голосує. Крім того, медіа також до цього додає і поляризує політичний дискурс. Тому, вірогідно, що до дня голосування ми отримаємо дуже напружену ситуацію», - додав експерт.

Саакян пояснив, що категорія людей, які зазвичай голосують на місцевих виборах, якраз і опинилася зоні ризику. «Коронавірус налякає якраз найбільш дисциплінованого виборця, тому за рахунок цього знизитися явка», - зауважив Саакян.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що в Україні готують тимчасові госпіталі для хворих на COVID-19.

При цьому Степанов також заявляв, що Україна зараз не може запровадити повний локдаун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: