Місцеві вибори: відкрито вже понад 600 кримінальних справ

Читать на русском
Поліція за минулу добу зареєструвала ще 66 кримінальних проваджень у зв'язку з порушеннями виборчого законодавства.

Слідчі Нацполіціі за минулу добу зареєстрували 66 кримінальних проваджень у зв'язку з порушеннями виборчого законодавства. Їх загальна кількість перевищила 600.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіціі в суботу, 24 жовтня.

Вибори та закон: чому провадження стосовно виборчих прав українців рідко доходять до судуПроблеми із розслідуванням порушень виборчих прав виникають переважно на досудовому етапі через те, що поліція залишається під політичним впливом, а реформа – не доведена до кінця, вважає юрист.

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості щодо 622 кримінальних проваджень: 310 за фактами порушення виборчого законодавства, 312 - пов'язаних з виборчим процесом.

«У період з 5 вересня по 24 жовтня в цілому надійшло 7877 заяв і повідомлень про порушення виборчого законодавства. Всього органами поліції складено 1676 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства», - розповіли в Нацполіціі.

Нагадаємо, сьогодні в Україні - «день тиші» перед виборами. Будь-яка агітація заборонена.

Глава МВС Арсен Аваков закликав українців не вчиняти порушень під час місцевих виборів.

Генпрокурор Ірина Венедіктова закликала українців повідомляти про підкуп або будь-які інші порушеннях на виборах правоохоронним органам.

При цьому Національна поліція у відповідь на запит «Слово і діло» повідомила, що під час президентської та парламентської виборчих кампаній 2019 року більшість справ в частині підкупу виборців були закриті на досудовому етапі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: