Зеленський хоче створити п'ять медичних містечок в Україні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський анонсував створення п'яти медичних містечок в Україні. Флагманом стане лікарня в Краматорську.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував створення п'яти медичних містечок в Україні. Флагманом стане лікарня в Краматорську.

Про це глава держави заявив під час візиту в Донецьку область в п'ятницю, 23 жовтня, передає пресслужба Офісу президента.

Лікування від COVID-19: чи достатньо грошей в медицині для надання допомоги пацієнтамВ умовах дефіциту фінансування охорони здоров'я безкоштовні медичні послуги залишаться на папері, вважає експерт.

«У нас є завдання — зробити п'ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо», - заявив Зеленський.

В ОПУ розповіли, що в ході візиту до Донецької області Зеленському представили план будівництва обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську, яка повинна стати флагманським медичним проєктом з будівництва п'яти медичних містечок.

У Зеленського відзначили, що така медустанова в Краматорську зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн жителів Донецької, Луганської та Харківської областей.

«Вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд гривень, загальний кошторис — 8 млрд гривень. Розпочати будівництво планують у першому кварталі 2021 року за наявності відповідного фінансування», — уточнили в ОПУ.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав крайню межу кількості хворих коронавірусом для медичної системи України.

Крім того, в держбюджеті-2021 закладено більше коштів на медицину, ніж торік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: