За роки анексії до Криму переселили півмільйона росіян – МЗС

Читать на русском
З початку незаконної анексії Криму Росією у 2014 році на територію півострова переселили близько півмільйона російських громадян.
Фото з відкритих джерел

З початку незаконної анексії Криму Росією у 2014 році на територію півострова переселили близько півмільйона російських громадян.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, пише Укрінформ.

За її словами, Росія веде цілеспрямовану політику зміни демографічної структури Криму, внаслідок чого на півострів переселили вже майже півмільйона росіян.

«Вони витісняють українське населення з Криму. З іншого боку, вони заводять туди російських громадян. Ми маємо різні цифри, але навіть за російською статистикою 100 з чимось тисяч росіян заїхали до Криму, але неофіційна цифра є у п’ять разів вищою. Ми вважаємо, що принаймні пів мільйона російських громадян є вже зараз у Криму», - сказала Джапарова.

Вона додала, що окупанти влаштовують для місцевого населення психологічний терор, проводять свавільні арешти та систематичні обшуки з єдиною метою – залякати людей.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України починає новий етап взаємодії з міжнародними партнерами щодо Кримської платформи. Дії будуть спрямовані на подальші кроки з деокупації Криму.

Україна вже закликала країни ОБСЄ приєднатися до Кримської платформи та підтримати ініціативу з її створення під час засідання Ради міністрів організації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: