ЄС вводить санкції проти Росії за кібератаку на Бундестаг

Читать на русском
Європейський Союз вирішив запровадити санкції проти двох росіян та однієї установи Російської Федерації за кібератаку на Бундестаг, яка була здійснена у 2015 році.
Фото з відкритих джерел

Європейський Союз вирішив запровадити санкції проти двох росіян та однієї установи Російської Федерації за кібератаку на Бундестаг, яка була здійснена у 2015 році.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської ради.

У повідомленні зазначається, що під санкції потрапили офіцери ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Дмитро Бадін та Ігор Костюков, а також 85-й головний центр спецслужб ГРУ.

«Рада ЄС сьогодні поширила обмежувальні заходи проти двох осіб та однієї установи, які несуть відповідальність за участь у кібернетичній атаці на федеральний парламент Німеччини (Бундестаг) у квітні та травні 2015 року. Ця кібератака була спрямована проти парламентської інформаційної системи та завдавала шкоди її дієздатності протягом кількох днів», - йдеться у повідомленні.

Нові санкції передбачають заборону на подорожі, а також блокування активів фізичних осіб та юридичних осіб, які включені до санкційного списку.

Окрім того, особам та організаціям ЄС заборонено надавати їм будь-яке фінансування.

Нагадаємо, американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.

Також ми писали, що за кібератакою на систему електронного листування норвезького парламенту, яка відбулася у серпні, стоїть Росія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: