В Україні почастішали кібератаки на органи влади

Читать на русском
В Україні істотно збільшилася кількість кібератак на сайти органів влади. У період з 20 по 26 травня зафіксовано збільшення підозрілих подій.

В Україні істотно збільшилася кількість кібератак на сайти органів влади. У період з 20 по 26 травня зафіксовано збільшення підозрілих подій майже в 12 разів.

Про це повідомили в пресслужбі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Роман ІванісовНародний депутат України
Іванісов пообіцяв оприлюднити ім'я замовника інформаційної атаки проти себеСказано 20 листопада 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Було виявлено 107 566 підозрілих подій.

«Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується виявлення нестандартних протоколів або подій (59%), спроб мережевого сканування (35%), виявлення мережевого трояна (2%) і спроб отримання прав адміністратора (2%)», - повідомили в Держспецзв'язку.

При цьому система захисту заблокувала 4705 різних атак, що на 24% менше, ніж на попередньому тижні. Більшість (98%) - це атаки прикладного рівня. Крім цього було виявлено 13 DDoS-атак, більшість з яких на сайти Офісу президента.

«Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA в цей період зареєструвала і обробила 3377 киберинцидентів, що на 10% більше, ніж на попередньому тижні. Переважна більшість оброблених інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується поширення ШПЗ (93% від загальної кількості) і фішингу (4%)», - йдеться в повідомленні.

У Держспецзв'язку закликали у разі кібератак або підозрілих дій відразу звертатися в урядову команду реагування CERT-UA.

Раніше СБУ нейтралізувала понад сто кібератак російських хакерів на держустанови.

Також Денісова повідомила про кібератаки на сайт омбудсмена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: