Денісова повідомила про кібератаки на сайт омбудсмена

Читать на русском
Офіційний сайт уповноваженого Верховної ради з прав людини зазнає масових атак хакерів вже протягом півтора року.

Офіційний сайт уповноваженого Верховної ради з прав людини зазнає масових атак хакерів вже протягом півтора року.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Кібератаки здійснюються протягом останніх півтора року. Останні дві атаки були зафіксовані у вівторок, 12 травня, після повідомлення омбудсмена про підозру зараження коронавірусом українського політв'язня Сергія Бугайчука в СІЗО Росії.

«Як тільки в інформаційному просторі з'являються мої повідомлення про українських полонених і політв'язнів, які утримуються на території Російської Федерації і тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Криму, на офіційний вебсайт уповноваженого ВРУ з прав людини здійснюють масовані сторонні атаки, які унеможливлюють нормальне функціонування ресурсу, а іноді - призводять до його зупинки і втрати інформації», - повідомила омбудсмен.

Денісова вже звернулася до голови Служби безпеки України Івана Баканова з проханням почати розслідування хакерських атак.

Нагадаємо, Служба безпеки України протягом першого кварталу цього року нейтралізувала 103 кібератаки російських хакерів на держустанови.

ТакожСлужба безпеки України викрила вже 241 інтернет-агітатора, які поширювали різноманітні фейки про COVID-19. Заблоковано понад 2 тисячі інтернет-спільнот із загальною аудиторією майже 900 тисяч користувачів.

Як повідомлялося, Рада підтримала продовження заборони на російські соцмережі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: