Зеленський перерахував успіхи України у зовнішній політиці

Читать на русском
Міжнародна коаліція підтримки України зберігається і зараз навіть виходить на новий рівень.
president.gov.ua

Міжнародна підтримка України виходить на новий рівень, а фраза «Світ втомився від України» залишилася в минулому.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до Ради у вівторок, 20 жовтня.

Промисловий «безвіз»: чи вдасться досягнути нових домовленостейПромисловий безвіз передбачає приведення у відповідність до європейських стандартів тисяч норм у багатьох промислових галузях, тому домовленості будуть досягнуті нескоро, вважає експерт.

«І непомітною, але дійсно важливою перемогою на світовій арені я вважаю ще один факт: на міжнародному рівні зникла фраза «Світ втомився від України». Ми надали іміджу нашій державі нового змісту», - заявив Зеленський.

Президент також назвав і інші досягнення України у зовнішній політиці.

«Як би хтось не переконував і не намагався, міжнародна коаліція продовжує підтримку України, більш того - вона виходить на новий рівень. Ми зберегли двопалатну підтримку США. Україна і Велика Британія офіційно стали стратегічними партнерами. На безпрецедентний рівень вийшли відносини України і Туреччини. Надійним партнером, без перебільшення міжнародним побратимом, для нас залишається Канада», - сказав він.

За його словами, також відчутний прогрес виконання Угоди про асоціацію, в якому створені всі передумови для «промислового безвізу» і дії договору про «відкрите небо».

Також Зеленський зазначив, що Україна сьогодні фактично заново будує конструктивний діалог і добросусідські відносини з Угорщиною, Румунією, Польщею. Зокрема, разом з Польщею і Литвою заснований Люблінський трикутник як платформа для політичної, економічної і соціальної взаємодії.

Нагадаємо, сьогодні в Раді Зеленський також запевнив, що безвізу з ЄС нічого не загрожує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: