Рік і п'ять місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За рік і п'ять місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 46 обіцянок, провалили – 20, в процесі виконання залишається – 79.

З 20 вересня по 20 жовтня керівники ОПУ дали 9 нових зобов'язань, виконали – одне і 2 – провалили.

Обидві обіцянки провалив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. По-перше, Тимошенко говорив, що цього року добудують транспортну розв'язку на трасі Київ-Одеса (біля селища Чабани). Однак за інформацією «Укравтодору», будівництво завершиться в 2021 році. По-друге, Тимошенко обіцяв в цьому році закінчити ремонт моста через Хаджибейський лиман. Але, знову ж таки за інформацією «Укравтодору», завершити ремонт зможуть тільки в квітні-травні 2021 року.

Єдину обіцянку виконав Ігор Жовква – забезпечити проведення ротації послів в країнах Африки. З липня до середини вересня на вільні вакансії президент призначив послів в Тунісі та Нігерії.

Також цього місяця Жовква дав обіцянку поліпшити роботу пунктів пропуску між Україною та Польщею. Зокрема, відкрити новий пункт «Нижанковичі – Мальховіце», проєкт зараз на стадії реалізації.

Андрій Єрмак пообіцяв, що витрати на Офіс президента в 2021 році не зростуть: «У мене була розмова з міністром фінансів, де я йому точно сказав: рахуйте як хочете, але витрати Офісу президента не повинні збільшитися ні на одну гривню. Скорочуйте, будемо скорочувати людей, але ми не можемо сьогодні – в країні пандемія, в країні триває війна – ми не підемо ніколи на це. Але в цьому не було злого наміру, тому між першим і другим читанням ця цифра буде відкоригована». Зазначимо, що в проєкті держбюджету на 2021 рік видатки на ОПУ закладені вище, ніж були в цьому році.

Нагадаємо, обіцянки керівників ОПУ за попередній місяць можна подивитися тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: