Справа МН17: в ПАРЄ відреагували на дії РФ

Читать на русском
Вихід Росії з тристоронніх переговорів у справі про катастрофу малайзійського Boeing MH17 на Донбасі є невиправданим.
Фото: PACE

Вихід Росії з тристоронніх переговорів з Нідерландами і Австралією у справі про катастрофу малайзійського Boeing MH17 на Донбасі є невиправданим.

Про це заявив доповідач ПАРЄ по забезпеченню відповідальності у справі MH17 Тітус Корлацян, повідомляє «Європейська правда» в понеділок, 19 жовтня.

Справа МН17: як вплине на розслідування відмова Кремля співпрацюватиВідмова російського МЗС співпрацювати у справі направлена на внутрішнього виборця та не зашкодить слідству, вважає експерт.

«Вихід Росії з тристоронніх переговорів є болючим сигналом, перш за все, для сімей жертв. В їхніх інтересах діалог необхідно активізувати, а не закінчувати», - зазначив Корлацян.

Представник ПАРЄ висловив думку, що скарга Нідерландів до Європейського суду з прав людини щодо Росії не є недружнім актом, який міг би спровокувати такі кроки з боку РФ.

«Це нормальне і законне використання процесуальних засобів правового захисту, передбачене Конвенцією з прав людини, яку підписали і ратифікували всі держави-учасники», - заявив Корлацян.

Нагадаємо, на минулому тижні Росія вийшла з консультаційної групи з розслідування аварії MH17, в яку входять Нідерланди і Малайзія.

На дії РФ відреагували в українському МЗС, а також в Нідерландах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: