Річниця катастрофи МН17: Україна звернулася із закликом до РФ

Читать на русском
Шоста річниця катастрофи МН17. Україна закликала Росію визнати свою відповідальність у справі про збитий літак над Донбасом.
фото REUTERS

МЗС України закликав Росію визнати свою відповідальність і виконувати міжнародні зобов'язання у справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу МН17 над Донбасом шість років тому.

Про це повідомила пресслужба МЗС в день шостої річниці катастрофи МН17.

У міністерстві підкреслили, що Україна налаштована продовжувати тісну співпрацю з Нідерландами та іншими партнерами зі Спільної слідчої групи з метою притягнення винних до відповідальності в рамках кримінального процесу і вітає початок судового процесу в цьому році в Гаазі.

«Ми також вживаємо заходів в рамках процесу в Міжнародному суді ООН для залучення РФ до відповідальності за порушення своїх зобов'язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму, що призвело до збивання МН17», - сказано в заяві.

При цьому Україна відзначила важливість звернення Нідерландів до Європейського суду з прав людини з позовом проти РФ.

«Закликаємо Російську Федерацію визнати свою відповідальність, виконувати свої міжнародні зобов'язання, зокрема резолюцію РБ ООН 2166, і співпрацювати зі слідством», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, шість років тому (17 липня 2014 роки) над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

У 2018 році Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий із самохідної установкою «Бук», що належить 53-й бригаді з Курська (РФ).

Судовий процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: