Кулеба відреагував на вихід Росії з групи по МН17

Читать на русском
Вихід Росії з консультаційної групи по переговорах щодо катастрофи малайзійського боїнга МН17 є красномовним свідченням її страху перед правдою.

Вихід Росії з консультаційної групи по переговорах щодо катастрофи малайзійського боїнга МН17 є красномовним свідченням її страху перед правдою.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Нідерландів Стефом Блоком, передає пресслужба МЗС України.

Під час розмови глави зовнішньополітичних відомств обговорили взаємодію в залученні винних за катастрофу боїнгу МН17 в рамках судових процесів у Нідерландах і міжнародних судових інстанціях.

Кулеба зазначив, що Україна завжди була відкритою до співпраці та надавала всю необхідну інформацію голландській владі у даній справі.

Міністри домовилися продовжувати співпрацю з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

Своєю чергою Блок позитивно оцінив приєднання України в якості третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Російської Федерації в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, 17 липня 2014 роки над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

Судові засідання у справі МН17 проходять в Гаазі з березня цього року.

У шосту річницю трагедії МЗС України закликав Росію визнати свою відповідальність і виконувати міжнародні зобов'язання у справі про катастрофу малайзійського Boeing.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: