Справа MH17: Росія покинула консультаційну групу

Читать на русском
Росія вийшла з консультаційної групи з розслідування катастрофи рейсу MH17, до якої входять Нідерланди і Малайзія.

Росія вийшла з консультаційної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing MH17 на Донбасі в липні 2014 року, до якої входять Нідерланди і Малайзія.

Про це йдеться в заяві російського МЗС у четвер, 15 жовтня.

Річниця катастрофи МН17: Україна звернулася із закликом до РФШоста річниця катастрофи МН17. Україна закликала Росію визнати свою відповідальність у справі про збитий літак над Донбасом.

Причиною такого вчинку РФ назвала поведінку Нідерландів щодо російської сторони в цій справі.

«У кінцевому підсумку, не чекаючи навіть проміжних підсумків консультацій, а пройшло всього три раунди, Гаага вибрала інший шлях, подавши міждержавну скаргу проти Росії до ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини - ред.)», - йдеться в заяві.

Ці дії Нідерландів в російському МЗС назвали «недружніми». Після них, як заявили в відомстві, РФ не бачить сенсу брати участь у спільній роботі в тристоронньому форматі.

«Ми маємо намір продовжити взаємодію з компетентними органами Нідерландів, в тому числі в справі дослідження питання про незакритих Україною свого повітряного простору для польотів цивільних літаків над зоною збройного конфлікту над Донбасом, але робити це будемо вже в інших форматах», - резюмували в МЗС РФ.

Нагадаємо, в Нідерландах почався третій етап судових слухань у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року. Він триватиме до 13 листопада.

У липні цього року Європейський суд зареєстрував позов Нідерландів проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: