Протести у Білорусі: затримано вже кілька десятків людей

Читать на русском

Під час масштабних акцій протесту, які проходять сьогодні у Білорусі, силовики затримали вже понад три десятки людей, серед яких і декілька журналістів.
Фото: tut.by

Під час масштабних акцій протесту, які проходять сьогодні у Білорусі, силовики затримали вже понад три десятки людей, серед яких і декілька журналістів.

Про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Зазначається, що 17 жовтня у Білорусі проходять одразу дві протестних акції – Жіночий марш та Марш молоді.

Криза в Білорусі: за яким сценарієм розвиватимуться протестиПротести в Білорусі завершаться конституційною реформою, яку ініціює оточення Олександра Лукашенка, вважає експерт.

Учасниці Жіночого маршу у Мінську почали збиратися біля торгівельного центру Dana Mall. Потім протестувальники колонами рушили до центру міста. Там вони зустрілися із силовиками, які охороняли огороджені центральні площі. Почалися затримання.

Затримали також і деяких учасників Маршу молоді. Натовп студентів був оточений силовиками біля Палацу мистецтв. Учасників хапали та садили до мікроавтобусів.

Задержания на марше студентов 17 октябряВідео: TUT.BY

Як пише TUT.BY, після сутичок із силовиками мінські жінки вийшли на т.з. «демарш» - вони ходять вулицями Мінська, даруючи людям квіти, але при цьому не збираючись у великі групи.

Також повідомляється, що крім акцій проти чинної влади, у Білорусі сьогодні провели і автопробіг на підтримку режиму Олександра Лукашенка.

Автопробег за Лукашенко в агрогородке Александрия 17 октябряВідео: TUT.BY

Нагадаємо, протести в Білорусі не вщухають ще з 9 серпня – вони розпочалися одразу після президентських виборів. На вулиці багатьох міст країни виходять тисячі людей, а працівники держпідприємств періодично страйкують. Люди вимагають відставки Лукашенка та проведення нових президентських виборів.

При цьому в МВС Білорусі допустили, що почнуть застосовувати проти мітингувальників бойову зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: