МВС Білорусі допустило застосування бойової зброї на акціях протесту

Читать на русском
МВС Білорусі може почати застосовувати бойову зброю і спецзасоби під час мітингів і акцій протесту.
фото tut.by

Міністерство внутрішніх справ Білорусі може почати застосовувати бойову зброю і спецзасоби під час мітингів і акцій протесту, які не вщухають у країні.

Про це заявив заступник глави МВС Білорусі Геннадій Казакевич, передає пресслужба відомства в Telegram-каналі в понеділок, 12 жовтня.

Відносини Києва і Мінська: як Україна повинна будувати діалог з БілоруссюУкраїна повинна формувати збалансовану позицію щодо Білорусі, виходячи з власних інтересів, вважає експерт.

«Протести, що змістилися переважно до Мінську, стали організованими і вкрай радикальними. У зв'язку з цим співробітники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ не підуть з вулиць і в разі необхідності будуть застосовувати спецзасоби і бойову зброю», - сказав Казакевич.

Нагадаємо, масові акції протесту спалахнули в Білорусі 9 серпня, відразу після виборів президента, і не вщухають до сьогоднішнього дня.

Раніше силовики в Білорусі застосовували для розгону мітингувальників водомет, постріли в повітря, а також сльозогінний газ.

Під час мітингів у містах Білорусі в неділю, 11 жовтня, силовики затримали понад 700 учасників акцій протестів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: