Зеленський озвучив очікування від візиту до Туреччини

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 жовтня, розпочав візит до Туреччини і розповів, що очікує від поїздки.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 жовтня, розпочав візит до Туреччини і розповів, що очікує від цієї поїздки.

Про це він повідомив в інтерв'ю турецькому агентству Demirören. Текст інтерв'ю опублікувала пресслужба ОПУ.

Міноборони має намір придбати в Туреччини десятки бойових дронівНіздря додав, що великовузлове збирання таких комплексів планується на території України в рамках спільного виробництва.

«Якщо говорити про конкретні очікування від візиту, то зміст наших переговорів уже традиційно настільки широко, що неможливо виділити щось одне. Йтиметься про подальший розвиток економічного співробітництва - налагодження спільних підприємств, інвестування, розвиток енергетичної співпраці і багато іншого», - сказав Зеленський.

Також президент України розраховує, що Туреччина буде активним учасником процесу деокупацію Криму. Зокрема, відіграє значну роль на Кримській платформі.

«Ми дуже сподіваємося на те, що представники Меджлісу приєднаються до цієї роботи. Нашим спільним завданням повинно бути напрацювання рішень для якнайшвидшого повернення Криму під контроль української держави», - заявив президент.

Крім того, Зеленський висловив упевненість, що Україна і Туреччина перебувають на фінішній прямій щодо угоди про вільну торгівлю. За його словами, загальний економічний потенціал є величезним, отже, є дуже багато нюансів, які повинні бути узгоджені, але це вимагає часу.

«Однак ми вже знаходимося на фінішній прямій. Сподіваюся, що угоду буде підписано в найкоротші терміни», - сказав президент.

Відзначимо, в ході візиту до Туреччини Зеленський вже провів зустріч з вселенським патріархом Варфоломієм. Також у нього запланована зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, на цьому тижні в День захисника України Зеленський відвідав Донбас, а також заявив, що в країні роблять все можливе, щоб припинити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: