Президент запитує: які дії влади послідують після опитування

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення всеукраїнського опитування у день, коли відбудуться місцеві вибори (25 жовтня). Зокрема, перше із п’яти запитань стосуватиметься можливості посилення відповідальності за вчинення корупційних злочинів в особливо великих розмірах. У коментарі «Слово і діло» політолог Петро Охотін зазначив, що питання, які анонсує президент Зеленський для опитування, неможливо реалізувати на законодавчому рівні.

«По-перше треба розуміти, що таке довічне ув’язнення. По-друге, це лише політичний сигнал, і все суспільство має побачити, що не так просто взяти і покарати корупціонерів і, що потім прийдеться працювати над законодавством. Причому, я хотів би нагадати, що Володимир Зеленський при владі лише один рік ,і якщо ми говори про місцеві вибори, то у Зеленського немає ні мера, ні фракції, отже це робиться задля перезавантаження вдади, тому говорити про якісь висновки з цього всього зарано», - сказав Охотін.

Разом з тим, експерт додав, що за допомогою опитування голова держави намагається легалізувати свої рішення, й це є політичним кроком.

Зеленський озвучив друге питання загальнонаціонального опитуванняПрезидент України Володимир Зеленський назвав друге питання загальнонаціонального опитування.

«По-друге, потрібно пам’ятати, що після цього запровадити якісь зміни на рівні законів – неможливо. Тому що повинні бути висновки й Конституційного суду, а до таких питань їх може бути багато», - сказав експерт.

Охотін додав, що Зеленський використовує стиль загравання з народом, який у нього виробився впродовж часу перебування на посаді президента, тому подібні загравання, за словами експерта, можуть знайти підтримку у населення.

«Це питання потрібно сприймати, як політичний сигнал, й оцінювати на що здатні люди, які намагаються прийти до влади», - підсумував експерт.

Раніше Зеленський анонсував перше питання, яке винесуть на всенародний референдум під час виборів 25 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: