Степанов перерахував нові карантинні обмеження

Читать на русском
Глава МОЗ Максим Степанов детально розповів про карантинні обмеження, які на цьому тижні затвердив Кабмін.

Глава МОЗ Максим Степанов детально розповів про карантинні обмеження, які в Україні запровадили разом з продовженням карантину до кінця 2020 року.

Про це він повідомив під час брифінгу у четвер, 15 жовтня.

Друга хвиля коронавірусу: чи можливі протести через посилення карантинуНезважаючи на антирекорди захворюваності на коронавірус, населення не сприймає серйозно епідеміологічні загрози, але й посилення обмежувальних заходів не викличе хвилі невдоволення, вважає експерт.

«Ще раз хочу нагадати, що саме, які саме ми ввели карантинні обмеження. Перше - будуть майже заборонені будь-які масові заходи. Якщо ми говоримо про «зелені» рівні епідемічної небезпеки, то це не більше 50 осіб з дотриманням відповідно дистанції, в «жовтій» зоні - 30 і в «помаранчевій» - не більше 20 осіб. Також ми ввели додатково обмеження щодо роботи закладів. Це ресторани, кафе, інші заклади харчування. Тепер вони працюють до 22:00 і не пізніше. Також ми чітко встановили, хто за що відповідає з точки зору контролю. Що за питання самоізоляції відповідає, в тому числі, крім закладів охорони здоров'я, Національна поліція», - сказав Степанов.

Глава МОЗ уточнив, що контролювати дотримання громадянами самоізоляції зобов'язана Нацполіція, а за контроль правил карантину на ринках, в ресторанах, магазинах і в транспорті - відповідає Держспоживслужба з органами місцевого самоврядування та представниками Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2020 року і посилив ряд обмежень.

В Україні за добу знову зафіксували понад 5 тисяч випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: