Оприлюднили постанову про продовження карантину та шкільні канікули

Читать на русском
В Україні продовжили карантин до кінця нинішнього року, а школам з 15 жовтня рекомендують піти на канікули.
Слово і діло

В Україні продовжили карантин до кінця нинішнього року, а школам з 15 жовтня рекомендують піти на канікули. Також змінилися критерії віднесення адміністративних зон до «червоної зони» карантину.

Відповідний документ був опублікований на урядовому порталі в середу, 14 жовтня.

Згідно з постановою, карантин продовжили до 31 грудня. Також, якщо в регіоні протягом п'яти днів поспіль зайнято від 50 до 70% лікарняних ліжок або проводиться менш як 48 тестів на 100 тис. населення, то такий регіон відносять до помаранчевої зони.

ЄС відмовляється від карантину: як європейці будуть стримувати епідеміюПід час другої хвилі коронавірусу уряди більше не наважаться на жорсткий локдаун через важкі економічні наслідки та невдоволення громадян, вважає експерт.

Карантинні зони в залежності від рівня захворюваності встановлюються в наступному порядку:

  • «жовта» - від 40 до 160 випадків (Київ, райони і міста до 70 тисяч жителів) і від 40 до 120 випадків (райони і міста понад 70 тисяч жителів) на 100 тисяч населення;

  • «помаранчева» - від 160 до 320 випадків (Київ, райони і міста до 70 тисяч жителів) і від 120 до 320 випадків (райони і міста понад 70 тисяч жителів) на 100 тисяч населення;

  • «червона» - понад 320 випадків на 100 тис. населення.

Заборонено проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю понад 50 осіб, а також робота кафе і ресторанів з 22:00 до 07:00. У «жовтій зоні» заборонені заходи за участю понад 30 осіб, в «помаранчевій» - понад 20 осіб.

В адміністративних зонах із «зеленим», «жовтим» і «помаранчевим» рівнями дозволено проведення спортивних заходів національних збірних команд України та футбольних клубів без глядачів. При цьому міжнародні матчі можуть проводитися з уболівальниками за окремим погодженням з МОЗ.

Школам рекомендується встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Після цього можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідемічної ситуації. Вишам і училищам рекомендується з 15 жовтня по 15 листопада 2020 перейти на дистанційну форму навчання з виїздом студентів з гуртожитків.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу підтвердили 5590 нових випадків коронавірусної хвороби. Антилідером як і раніше залишається Харківська область.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: