Печерський суд зобов'язав ОГП вилучити інформацію про підозру Вовку

Читать на русском

Столичний районний суд задовольнив скаргу захисника очільника Окружного адмінсуду столиці щодо неналежного вручення підозри.
Павло Вовкколаж: «Слово і діло»

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора вилучити з реєстру інформацію про повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку через нібито неналежне її вручення.

Таке рішення 1 жовтня ухвалив слідчий суддя суду Сергій Вовк, копію якого має в своєму розпорядженні журналіст «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Вовка подав до Печерського суду скаргу на бездіяльність заступника генерального прокурора Андрія Любовича щодо неналежного вручення підозри голові Окружного адмінсуду Києва, в якій просив зобов'язати його вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про вручення підозри Вовку.

Вивчивши скаргу, суддя Вовк її задовольнив і зобов'язав компетентну особу Офісу генпрокурора виключити інформацію про вручення підозри голови ОАСК. Він встановив, що керівнику суду неналежно вручили підозру, коли той перебував у відпустці. Також детективи нібито не за правильною адресою направили підозру Вовку. Таким чином, як вважає суддя, НАБУ не вжило всіх заходів для вручення підозри керівнику ОАСК, передбачених КПК України. Також суддя відкинув твердження прокурора ОГП, що вказана скарга розглядається з порушенням правил підсудності.

Крім того, адвокат голови ОАСК намагався оскаржити це ж рішення на свою користь у Київському апеляційному суді. Проте КАС провадження за скаргою закрив, оскільки апеляція була подана на рішення, яке не підлягає оскарженню.

Раніше у серпні Печерський райсуд Києва також задовольнив скаргу іншого підозрюваного у цій справі – заступника голови ОАСК Євгена Аблова. Тим рішенням, суд зобов'язав генпрокурора забрати у НАБУ справу плівок ОАСК і передати іншому органу. Наразі вказане рішення оскаржується в апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: